Vår första hjälpen utbildning ger dig kunskap och färdigheter att avläsa samt agera i ett nödläge. Utbildningen innefattar praktiska övningar och teori, du får bland annat lära dig använda en hjärtstartare (AED), stoppa en blödning (bandagera skadan), upptäcka stroke, allergichock samt lära dig hur du kan hjälpa till vid ett hjärtstopp (HLR).

Första Hjälpen-utbildning med hjärtstartare (AED) för vuxna i Norrbotten, Västerbotten & Lappland

Vår Första Hjälpen utbildning ger dig kunskap och färdigheter att avläsa samt agera i ett nödläge. Utbildningen innefattar praktiska övningar och teori, du får bland annat lära dig använda en hjärtstartare (AED), stoppa en blödning (bandagera skadan), upptäcka stroke, allergichock samt lära dig hur du genom Hjärt- och Lungräddning (HLR) kan hjälpa till vid ett hjärtstopp.

Varför utbilda sig inom Första Hjälpen?

Vad gör du om en person i din omgivning faller ihop medvetslös eller drabbas av ett hjärtstopp? När ska du utföra HLR och när ska du inte? Med kunskap inom livräddning, första hjälpen och hjärt- och lungräddning (HLR) kommer du att agera i ett nödläge, din insats kan vara skillnaden mellan liv och död. Thomas Åström lägger stort fokus på att eleven ska kunna sig trygg i sin nya kunskap för att ha modet att agera ute i verkligheten. All hjälp den drabbade kan få kommer vara gynnsam.

Vad betyder ”L-ABCDE” inom Första Hjälpen?

L-ABCDE är ett användbart verktyg för att få en överblick över prioriteringarna vid en olycka eller i ett nödläge. Det står för : ”Livshotande Läge”, ”Andning”, ”Bedöm andning”, ”Cirkulation”, ”Dysfunktion” och “Exponering”.

Hjärt- och Lungräddning (HLR)

Varje år drabbas 10 000 personer av hjärtstopp och endast 15% överlever. Med kunskap i första hjälpen och hjärt- och lungräddning (HLR) kommer du kunna identifiera tidiga tecken för ett hjärtstopp samt hjälpa till genom att kontrollera andning, bröstkompressioner och inblåsningar i väntan på ambulans eller annan professionell sjukvård. Första hjälpen utbildningen riktar sig till vuxna (+18 år) inom alla branscher, professionellt eller privat, ingen förkunskap krävs.

Utbildningens mål

Efter utförd första hjälpen utbildning kommer du ha kunskap och verktyg för att rädda liv, förebygga skador och minska lidande och smärta. Du kommer förvärvat de färdigheter och kunskap som behövs för att behandla en allvarligt skadad person, du kommer kunna avläsa tecken för stroke, allergichock stoppa en blödning samt kunna utföra hjärt-lungräddning.

Kursinnehåll

Första Hjälpen:
– Avläs en olycksplats Bedömningsmodellen L-ABCDE.
– Andningssvårigheter, Luftvägsstopp & Allergisk chock
-Diabetes
– Hjärtinfarkt, Stroke & Krampanfall
– Okontrollerad blödning, Förbandsteknik & Cirkulationssvikt.
– Nack- & ryggskador.
– Brännskador & frätskador.
– Förflyttningstekniker.

Hjärt- och Lungräddning:
– Lägesbedömning
– Kontroll av medvetande och andning
– Stabilt sidoläge
– Larma 112
– Inblåsningar
– Hjärtkompressioner

En del praktiska övningar utför deltagarna på varandra, övriga på övningsdocka.

Tidsåtgång: Kursen sträcker sig över 3 timmar
Förkunskaper: Kanske har du tidigare utbildat dig inom hjärt- och lungräddning, första hjälpen eller så är detta ett helt nytt område för dig. Inga förkunskaper krävs för att genomföra första hjälpen utbildning med hjärtstartare (AED)

Pedagogisk utbildare med erfarenhet

Som representant för rikstäckande aktörer som Presto, Safe@Work och Basic Safety har Thomas utbildat tusentals människor inom brandsäkerhet, HLR, första hjälpen och certifierat arbetare i heta arbeten och brandfarliga arbeten. Med över 20 års erfarenhet inom branschen garanterar Thomas en givande, rolig och intressant första hjälpen utbildning som kommer stärka din kunskap och teknik inom livräddning samt motivera dig att agera i ett nödläge,

Din insats gör skillnad

Tack för att du intresserar dig i första hjälpen och hjärt- och lungräddning, tillsammans kan vi skapa en tryggare vardag.

Dela inlägget

Mer läsning ↓

Brand i bostad och byggnad 2023

Varje år inträffar tiotusentals bränder, där bland de vanligaste olyckorna sker i hemmet. Förra året inträffade över 100 dödsolyckor till följd av brand i Sverige, vilket är en ökning sedan året innan. Att förstå statistiken och skapa förståelse för hur brandskador och dödsfall i bostad eller byggnad kan förebyggas är ett steg närmre ett tryggare hem eller anläggning.

Läs mer >
Checklista för systematiskt brandskyddsarbete, SBA.

Systematiskt brandskyddsarbete – SBA

Ett systematiskt brandskyddsarbete är ett sätt att skapa ett långsiktigt, ekonomiskt, och effektivt brandskydd. Att förstå din skyldighet enligt LSO och bedriva systematiskt brandskyddsarbete är avgörande för att säkerställa säkerheten inom din verksamhet.

Läs mer >
Installation och service av brandskydd i dina lokaler eller din bostad

Installation & Service

Regelbunden service förlänger livslängden på din säkerhetsutrustning, och om olyckan är framme måste din säkerhetsutrustning fungera som den ska. Genom att engagera er i vårt serviceavtal behöver du inte oroa dig för det. Thomas ser till att er utrustning funkar som den ska, genom ett systematiskt brandskyddsarbete i er verksamhet.

Läs mer >

Vill du veta mer?

Thomas Åström hjälper privatpersoner och företag att planera & installera brandskydd i hemmet eller på arbetsplatsen. Allt från planering, val av brandprodukter, inköp och installation av brandskyddsartiklar till genomgång av brandskyddet och årliga kontroller.

Kontakta brandexpert

Oavsett om du bär ansvaret för brandsäkerhet på ditt företag eller behöver vägledning kring brandskydd & säkerhetsprodukter i din bostad, erbjuder Thomas en skräddarsydd lösning utifrån din situation.

Thomas Åström