Utbildning inom brandskydd i Norrbotten & Västerbotten

Årligen uppstår fler än 30 000 brandskador i Sverige vilket i snitt tar ca 100 liv och kostar upp mot 4,5 miljarder kronor. Med en grundläggande brandskyddsutbildning får du och dina kollegor lära sig att tänka brandsäkert.

Grundläggande brandskyddsutbildning

Varje år anmäls fler än 30 000 brandskador till försäkringsbolagen. Den totala kostnaden uppgår till 4,5 miljarder kronor. Ca 100 personer dör varje år i bränder. Med en grundläggande brandskyddsutbildning får dina medarbetare kunskap om hur bränder uppstår och hur de ska agera för att förhindra dem. Myndighet rekommenderar att denna utbildning genomförs regelbundet, vart fjärde år.

Brandsäkerhet på arbetsplatsen

Alla arbetsplatser måste arbeta systematiskt med sitt brandskydd enligt lagen om ”skydd mot olyckor”. En viktig del av detta systematiska arbete är att se till att personalen är utbildad inom brandsäkerhet för att förebygga bränder och andra olyckor. Utbildningen grundläggande brandskydd innefattar både teori och praktiska övningar och är speciellt framtagen för att öka säkerheten och minska skador och olyckor i bostad och på arbetet. Grundläggande brandskyddsutbildning riktar sig till alla företag och deras personal oavsett bransch.

Lagen om skydd mot olyckor

Brandskyddsutbildning krävs för att en verksamhet ska ha ett skäligt brandskydd och uppfylla kraven i brandskyddslagen. Grundläggande brandskyddsutbildning ger praktiska och konkreta insikter i hur du kan förebygga bränder i din verksamhet, arbeta med det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) och agera vid en brand i dina lokaler.

Kursinnehåll grundläggande brandsäkerhetssutbildning

– Lagen om skydd mot olyckor (LSO)
– Räddningstjänstens organisation
– Systematiskt brandskyddsarbete
– Riskhantering
– Brandorsaker/ brandförlopp
– Förebyggande brandskydd
– Utrymning
– Släckutrustning
– Praktiskt handhavande av brandsläckare och brandfilt

Varaktighet: Cirka 3 timmar
Förkunskap: Ingen förkunskap krävs för denna utbildning
Plats: Norra Sverige, Norrbotten, Västerbotten, Lappland

Med över 20 års erfarenhet inom brandsäkerhet

Som representant för rikstäckande aktörer som Presto, Safe@Work och Basic Safety har Thomas utbildat tusentals människor inom brandsäkerhet, HLR, första hjälpen och certifierat arbetare i heta och brandfarliga arbeten. Med över 20 års erfarenhet inom branschen garanterar Thomas en komplett utbildning inom brandsäkerhet på arbetsplats och i hem med syftet att stärkta det systematiska brandskyddsarbetet.

Grundläggande brandskyddsutbildning med Thomas Åström

Skicka en intresseanmälan eller ring Thomas Åström för information kring kommande utbildningar, plats och priser.

Din insats gör skillnad

Tack för att du intresserar dig i brandsäkerhet i din bostad och på din arbetsplats, tillsammans kan vi skapa en tryggare vardag.

Dela inlägget

Mer läsning ↓

Brand i bostad och byggnad 2023

Varje år inträffar tiotusentals bränder, där bland de vanligaste olyckorna sker i hemmet. Förra året inträffade över 100 dödsolyckor till följd av brand i Sverige, vilket är en ökning sedan året innan. Att förstå statistiken och skapa förståelse för hur brandskador och dödsfall i bostad eller byggnad kan förebyggas är ett steg närmre ett tryggare hem eller anläggning.

Läs mer >
Checklista för systematiskt brandskyddsarbete, SBA.

Systematiskt brandskyddsarbete – SBA

Ett systematiskt brandskyddsarbete är ett sätt att skapa ett långsiktigt, ekonomiskt, och effektivt brandskydd. Att förstå din skyldighet enligt LSO och bedriva systematiskt brandskyddsarbete är avgörande för att säkerställa säkerheten inom din verksamhet.

Läs mer >
Installation och service av brandskydd i dina lokaler eller din bostad

Installation & Service

Regelbunden service förlänger livslängden på din säkerhetsutrustning, och om olyckan är framme måste din säkerhetsutrustning fungera som den ska. Genom att engagera er i vårt serviceavtal behöver du inte oroa dig för det. Thomas ser till att er utrustning funkar som den ska, genom ett systematiskt brandskyddsarbete i er verksamhet.

Läs mer >

Vill du veta mer?

Thomas Åström hjälper privatpersoner och företag att planera & installera brandskydd i hemmet eller på arbetsplatsen. Allt från planering, val av brandprodukter, inköp och installation av brandskyddsartiklar till genomgång av brandskyddet och årliga kontroller.

Kontakta brandexpert

Oavsett om du bär ansvaret för brandsäkerhet på ditt företag eller behöver vägledning kring brandskydd & säkerhetsprodukter i din bostad, erbjuder Thomas en skräddarsydd lösning utifrån din situation.

Thomas Åström