Brandsäkerhet på arbetet

I Sverige utsätts arbetsplatser för bränder nästan varje timme, men det finns en ljusglimt - med en väl utarbetad plan för brandskydd och personal utbildad inom brandsäkerhet kan ni ta itu med eventuella bränder direkt och göra Sveriges arbetsplatser säkrare.

Brandsäkerhet & Brandutbildning i Norra Sverige

I Sverige utsätts arbetsplatser för bränder nästan varje timme, men det finns en ljusglimt – med ett systematiskt brandskyddsarbete och utbildad personal inom brandsäkerhet kan ni ta itu med bränder direkt och göra er arbetsplats säkrare.

Räcker brandskyddet på vår arbetsplats?

Visst är det en bra början att ha brandvarnare och brandsläckare, men låt oss ta det ett steg längre. Tänk vilken effekt det skulle få om vi såg till att vårt team inte bara är medvetna om brandrisker utan även utbildade inom brandsäkerhet; om hur man hanterar bränder och olyckor samt har kunskap inom HLR och första hjälpen. Att hålla vårt brandskydd i toppskick är en liten insats för en stor vinst.

Några frågor till dig:

  • När kontrollerades era brandsläckare senast?
  • Är er handlingsplan för olyckor och bränder tydlig?
  • Hur ser er plan ut för en smidig evakuering?
  • Batterierna till brandvarnarna – är de laddade?
  • Vad sägs om att ge våra fantastiska medarbetare en uppfräschning av brandkunskaperna?

Överlåt ansvaret till en brandspecialist

Att förstå sig på säkerhetsregler kan vara svårt och tidskrävande… Som brandspecialist konsultar Thomas Åström för företag i Norrbotten, Västerbotten och Lappland för att minimera brand- och olycksrisker på alla typer av företag och arbetsplatser. Allt från planering av brandskydd och val av brandprodukter till installation av brandutrustning och kontinuerlig service. Dessutom arrangerar han utbildningar inom brandsäkerhet samarbete med nationella aktörer som Presto, safe@work och Basic Safety speciellt riktade till brandansvariga och anställda.

Thomas Åströms vision

Tänk dig följande: rätt brandskyddsutrustning är som en superhjälte på arbetsplatsen. Snabb detektering av bränder innebär att ert team kan själva släcka mindre bränder eller vid större nödlägen utrymma lokalen på rekordtid. Tillsammans kan vi förminska risken för olycka och skapa en säkrare arbetsmiljö och tryggare vardag för varandra.

Dela inlägget

Mer läsning ↓

Brand i bostad och byggnad 2023

Varje år inträffar tiotusentals bränder, där bland de vanligaste olyckorna sker i hemmet. Förra året inträffade över 100 dödsolyckor till följd av brand i Sverige, vilket är en ökning sedan året innan. Att förstå statistiken och skapa förståelse för hur brandskador och dödsfall i bostad eller byggnad kan förebyggas är ett steg närmre ett tryggare hem eller anläggning.

Läs mer >
Checklista för systematiskt brandskyddsarbete, SBA.

Systematiskt brandskyddsarbete – SBA

Ett systematiskt brandskyddsarbete är ett sätt att skapa ett långsiktigt, ekonomiskt, och effektivt brandskydd. Att förstå din skyldighet enligt LSO och bedriva systematiskt brandskyddsarbete är avgörande för att säkerställa säkerheten inom din verksamhet.

Läs mer >
Installation och service av brandskydd i dina lokaler eller din bostad

Installation & Service

Regelbunden service förlänger livslängden på din säkerhetsutrustning, och om olyckan är framme måste din säkerhetsutrustning fungera som den ska. Genom att engagera er i vårt serviceavtal behöver du inte oroa dig för det. Thomas ser till att er utrustning funkar som den ska, genom ett systematiskt brandskyddsarbete i er verksamhet.

Läs mer >

Vill du veta mer?

Thomas Åström hjälper privatpersoner och företag att planera & installera brandskydd i hemmet eller på arbetsplatsen. Allt från planering, val av brandprodukter, inköp och installation av brandskyddsartiklar till genomgång av brandskyddet och årliga kontroller.

Kontakta brandexpert

Oavsett om du bär ansvaret för brandsäkerhet på ditt företag eller behöver vägledning kring brandskydd & säkerhetsprodukter i din bostad, erbjuder Thomas en skräddarsydd lösning utifrån din situation.

Thomas Åström